Persoane interesate

14.09.2021

PRO și CONTRA

 


Sistemul de azi a reușit din nou să facă treaba „bună” – să împartă societate în două tabere.

Prima tabără – cei vaccinați anti-covid, care așteaptă ca cei nevaccinați să moară de COVID.

Cea de-a două tabără – cei nevaccinați, care așteaptă și ei ca cei vaccinați să moară de vaccin.

Aceste tabere deja au început să se confrunte, în unele țări au loc prosteste, marșuri, care ajung la ciocniri violente.

De stimă, de toleranță, de acceptarea opiniilor nici vorbă.

Tot mai multă ură reciprocă, invidie, gelozie. Suntem destul de dezbinați ca să pierim de pe față Pământului, în lupta noastră internă, în dorința de a subjuga sau a nimici pe cei din jur, prin cuvânt sau prin faptă.

Mai tare ne interesează dacă vecinul nostru, intors din Egipt, stă la carantin sau nu. Avem ochi pe cei din transport care poartă sau nu mască. Nu ne mai interesează nici cultura, nici credință, nici prietenie!

Nici în lumea animalelor nu există așa ceva. Ați văzut leul care să râdă de maimuța că această este ierbevoră? Ați văzut vre-un câine, care să-și bată joc de rățile, care acestea au aripi?

Uităm istoria! Nu a trecut atât de mult de la regimul nazist, care nu accepta alte opini, forme de gândire, națiuni, tradiții și credințe!

Să luăm aminte!

Să nu ne transformăm în judecători!

Haideți să ne amintim de cazul lui Cain, care din invidie, ucide pe fratele său Abel:

Dar după un timp, Cain a adus jertfă lui Dumnezeu din roadele pământului. Şi a adus şi Abel din cele întâi-născute ale oilor sale şi din grăsimea lor. Şi a căutat Domnul spre Abel şi spre darurile lui, iar spre Cain şi spre darurile lui n-a căutat. Şi s-a întristat Cain tare şi faţa lui era posomorâtă. Atunci a zis Domnul Dumnezeu către Cain: "Pentru ce te-ai întristat şi pentru ce s-a posomorât fata ta? Când faci bine, oare nu-ţi este faţa senină? Iar de nu faci bine, păcatul bate la uşă şi caută să te târască, dar tu biruieşte-l!" (Facerea 4, 3-7).

Să luăm aminte! Păcatul a bătut la ușa și noi l-am primit în casa noastră ca pe un frate.

Și iarăși spune Hristos: Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii. (Ioan 13, 35).

Părintele Maxim Melinti



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu