Persoane interesate

18.03.2014

Din categoria “cum NU trebuie să fie săvârșită Taina Sfântului Maslu”!


În data de 11 martie a.c., la biserica cu hramul ”Înălţarea Domnului” din satul Rădoaia, raionul Sângerei, un sobor de prei în frunte cu protoiereul Maxim Guzun, blagocinul circumcripţiei de Sângerei au săvârşit taina Sfântului Maslu – anunţă Portalul Ortodox.md.

 



Din imaginile realizate în timpul săvârşirii tainei Sfântului Maslu se observă că alături de masa “tradiţională” cu ulei şi făină sunt aşezate numeroase broboade ale persoanelor bolnave (le-am haşurat în cerc negru), care aparţin de fapt persoanelor absente de la slujbă, dar care, chipurile primind aceste broboade ar obţine “puterea harică” şi cel mai important ieratarea păcatelor la fară-frecvenţă, primind şi vindecare, chiar nefiind la faţa locului.

Din pacate asemenea fenomen se observă în cadrul Tainei Sfintului Botez, atunci când unul de naş de botez este pomenit la slujbă, deşi, la moment se află la Moscova sau în Italia!

Îmi este ruşine de aşa gesturi săvârşite de confraţii mei, care compromit lucrarea eclesiologică ale Sfintelor Taine, care presupune participarea “beneficiarilor” acestor taine şi nicidecum transmirea harului dumnezeiesc la distanţa!


Nu putem oferi Harul Duhului Sfânt prin Wi-Fi, Bluetooth sau broboade!!!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu